Caminada per la Marina Alta: de Xàbia al Cap de la Nau.

Caminada per la Marina Alta: de Xàbia al Cap de la Nau.

Durant els dies  21 i 22 de setembre vam fer un trosset del brancal de la Costa de la Marina Alta. El dissabte 21 vam començar la nostra expedició a l'estació d'autobusos de Xàbia i vam anar cap al riu Gorgos fins travessar-lo i arribar al passeig marítim. Allà teníem a la nostra dreta el cap de la Nau i la badia de Xàbia i  a la llunyania es retallava el cap de Sant Martí. El cel estava ennuvolat deixant el dia enrarit.
 Vam començar a veure la zona de la platja de l'Arenal on hi havia la famosa pedra tosca rossegada per la mar i el vent.  Biel ens ho va explicar molt bé,  hi havia una sèrie de basses i canals molt ben retallats, segons Biel era una important factoria romana on  adobaven el peix, aprofitaven la migració de la tonyina per capturar-la en el seu viatge. Era impressionant veure els profunds canals que s'estiraven terra endins, i afloraven a la vora de la mar, alguns tapats de sorra però en l'antiguitat  era una entrada d'aigua de la mar.
Biel va baixar a una de les basses on  hi havia restes de rovell en alguna de les pedres, segons ens va contar eren restes d'una antiga sènia per poder alçar l'aigua i portar-la més amunt.
La pedra tosca era lleugera i l'erosió li anava donant les formes mes divertides, recordant algunes plantes marines.
Biel també ens va fer un repàs de les herbes que apareixien a la vora de la mar, i ens transmetia la seua saviesa i el seu amor  per les plantes. Ens va mostrar el limonium, el fonoll marí, el plantatge de mar, la pastanaga marina, el tamarit, i el cascall banyut, que vam trobar fins i tot florit.
Vam arribar a la cala Blanca, hui però vam pujar per dalt i no vam passar per dintre del forat com a les caminades passades, vam tindre una visió més general, més de conjunt i no tant propera, però teníem una imatge de la xicoteta badia de la cala Blanca.
Ara havíem acabat de caminar per vora platja i agafàvem altura per tindre  la vertiginosa costa retallada a la nostra vora. Ens vam aturar un moment al mirador mentre els companys i companyes gaudien de l'impressionant paisatge, a  la nostra vora una sargantana sense por gaudia també d'aquesta meravella.
Ara deixàvem la vista de la mar per endinsant-nos pel camí de la casa blanca, en arribar a la carretera del Portitxol vam trobar-nos a la nostra dreta amagada entre la boscúria  una torre de pedra , la torre de Casablanca.
Vam seguir pel camí del Portitxol, ens vam trobar un grup prou nombrós de gent que vam fer amistat i que els vam perdre a la creu del portitxol.

Ara teniem una panoràmica espectacular de l'illa del Portitxol, el cap de Sant Martí  i els penya-segats del cap Negre, vam arribar fins al mirador de la Falzia on  vam gaudir del paisatge espectacular, insòlit,  vam callar un moment i vam deixar que el cantar de la brisa ens captivés atònits per aquella meravella.
El dia s'havia destapat i el sol calfava de valent, però a l'ombra dels pins s'albirava la costa retallada de la Marina.
Vam  seguir avançant després del descans, de gaudir de la companyia, i d'escoltar el silenci, vam recular  pel camí del cap Negre i vam seguir cap al cap de la Nau on vam dinar i vam descansar. Després vam tornar a casa  Maite i Joan, on generosament ens havien convidat per passar el cap de setmana i gaudir d'aquell espectacle.

l'enllaç podreu trobar l'itinerari per si vos abellís compartir aquesta meravella.

 Restes de les séquies de l'Arenal

 L'erosió va treballant la pedra tosca 

 Cascall banyut a la vora de la platja

l'illa del Portitxol

 Membres de l'associació El Camí al País Valencià, al fons el Portitxol.

 Paisatge espectacular des del mirador del cap Negre

 Festa final  al port de Xàbia
A l'enllaç al bloc ensumant la terra  podeu trobar més fotografies de la caminada

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sopars a la fresca durant aquest estiu

Caminada per la Marina Alta i homenatge a Paco Muñoz

Nova samarreta el Camí i Estellés