Forcall, els Ports

El Camí per Forcall
El poble de  Forcall  és troba dins la comarca dels Ports. 
El tram  troncal que passa per Forcall és el de l'Alt Maestrat i els Ports. Forcall és principi i final de l'etapa, el recorregut troncal ve de Cinctorres  passa per Forcall  i segueix  cap a Morella.
El Brancal dels Ports és un recorregut circular que comença a Forcall i enllaça els pobles de més a l'interior de la comarca, fins arribar una altra vegada a Morella. En aquest cas la primera etapa s'inicia a Forcall  i segueix fins a la Mata.


Patrimoni de Forcall
En el nostre recorregut per Forcall aquests són alguns dels elements patrimonials que podem veure: la plaça porxada i el nucli antic de Forcall, el palau dels Osset, palau de les Escaletespalau dels Berga, l'església de l'Assumpció. El forn de la vila és el forn en funcionament més antic d'Europa. També podem visitar els museus; el museu de l'Espardenya, el centre d'interpretació de natura del Bergantes,  el museu de paleontologia i arqueologia, i el  centre d'interpretació de la festa de Sant Antoni i convent dels Dominics.



Les festes
Dins del calendari de les festes de Forcall cal destacar les festes en honor a Sant Antoni, que són el cap de setmana següent del 17 de gener

Cròniques
Podeu llegir la crònica de la caminada  de Cinctorres a Forcallde Forcall a Morella  i de Villores a la Balma,  on passem pel terme de Forcallper si us interessa.

Enllaços
Ajuntament de Forcall


Imatges
Peiró de Sant Pere


 Baixada de la mola  de Sant Pere


 Caminants a la baixada de la Mola de Sant Pere

Barraca de pedra seca

Mola del Migdia

 Ermita del calvari


 Capelles del calvari



 El calvari

 Capelles  del calvari

 Capelles del calvari




 Museu de l'Espardenya

Museu de l'Espardenya

Centre d'interpretació de la festa de Sant Antoni

 Pintures interiors de l'església de l'Assumpció


 Església de l'Assumpció

 Església de l'Assumpció



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sopars a la fresca durant aquest estiu

Caminada per la Marina Alta i homenatge a Paco Muñoz

Caminada pel Baix Maestrat