Sopars a la fresca durant aquest estiu

 Fem pinya, fem Camí, fem país, ajuntem-nos.

Durant aquest estiu  aprofitant les hores on la calor és menor, des de l'Associació Cívica el Camí al País Valencià estem promovent una sèrie d'activitats senzilles; com vermuts, sopars, passejades, lectures, organitzades pels mateixos socis i sòcies  de cada comarca. Després farem un balanç de totes les activitats realitzades i les comarques que han fet activitat.  A part de passar-nos-ho bé i gaudir de la fresca l'objectiu és fer pinya entre els i les sòcies del Camí de cada comarca i cohesionar els diferents grups comarcals de cara a una major auto-organització i consolidació del Camí a cada comarca.

Si voleu organitzar alguna activitat a la vostra comarca vos podeu posar en contacte amb nosaltres. Ramon Martí 647870222 i us orientarem.

A continuació teniu les comarques i activitats proposades.


Índex de comarques i activitats

L'Horta  -9/6/23- la Malva-rosa- passejada per la platja i sopar de restaurant- feta

El Camp de Túria- 1/7/23- Serra- passejada per la Calderona  i sopar de pa-i-porta- feta.

La Vall d'Albaida-15/7/23- Quatretonda- passejada i sopar de restaurant- feta

El Baix Vinalopó- 15/7/23- platja del Pinet d'Elx-  presentació del Camí acte del Casal Jaume I-ACPV- feta.

El Camp de Morvedre-14/7/23- presentació del Camí i sopar a Benifairó de les Valls- feta.

La Marina Alta-4/8/23-  passejada i sopar de pa-i-porta a la platja de Xàbia- feta.

La Plana Alta-1/9/23-passejada per la platja del planetari de Castelló de la Plana i sopar de pa-i-porta-feta.




L'Horta

Passejada per la platja i sopar de restaurant

El passat divendres 9 de juny de 2023 van organitzar els companys i companyes del Camí de l'Horta un sopar i passejada a la platja de la Malva-rosa. Per participar-hi podíeu contactar amb Dennis al  telèfon 674493601.

Xicoteta ressenya de l'acte;

Este passat divendres 9 de juny els de la comarca de l'Horta vam fer una excursió a la platja de la Malva-rosa, per a celebrar l'arribada de l'estiu. Es van reunir a les 8 de la vesprada i, després d'un breu tomb per la platja, van sopar a la fresca en un restaurant de la zona. Hi hagué dèsset participants en total i tots es van meravellar de la bellesa de la platja i del bon ambient humà que hi ha allà en aquesta època de l'any

Grup del Camí de l'Horta






El Camp de Túria

Passejada i sopar de pa-i-porta

El passat dissabte 1 de juliol de 2023 van organitzar els companys i companyes del Camí del Camp de Túria una passejada i sopar de pa-i-porta per la Calderona.

El punt de trobada era  l'àrea recreativa del Pla del Lluc de Serra a les 20:00 hores, passejada per la Calderona, per fer una ruta circular pel mirador del monestir de Porta Coeli.

 Al tornar al Pla del Lluc sobre les 21:00 hores vam sopar de pa-i-porta.

L'activitat era gratuïta i per a tots els públics.

Per qualsevol dubte sobre l'activitat podíeu contactar amb Josep Lluís Quixal. 669 402242

Organitza el Camí al País Valencià i l'Ateneu de Bétera


Ressenya

El dissabte 1 de juliol sobre les 20.00h, ens vam reunir un grup de 25 persones, de diferents indrets i associacions tant del Camp de Túria com de la resta del País Valencià, per fer un xicotet recorregut circular des de l'àrea recreativa del Pla de Lluc a Serra, fins al mirador del Monestir de Porta Coeli, passant per la Pedrera del monestir i el Pi de la Bassa, fins a tornar a l’àrea recreativa, on vam arribar quan ja es feia fosc per compartir sopar, cervesetes i xarrada.

Un fresquet ventet de llevant ens va fer ben agradable tant la caminada, com el sopar a la llum d'una lluna que quasi era plena.

En resum, vam fer Camí junts al Camp de Túria.

Grup del Camí del Camp de Túria

Imatges sobre l'acte










El Baix Vinalopó

Presentació del Camí i sopar

El 15 de juliol el Casal Jaume I d'Elx organitzava un sopar a la platja del Pinet, va haver-hi un homenatge a Agustí Agulló i mitja hora abans de l'acte vam fer una presentació del Camí al País Valencià. En aquesta presentació van parlar  les companyes del Vinalopó Mitjà i de l'Alacantí Anna Baeza i Marga Pastor.

Ressenya de l'acte:

SOPAR PLATJA DEL PINET. CASAL JAUME I D’ELX (15 juliol 2023)



Com no podia ser d’una altra manera, tenint en compte qui convocava, el motiu, el lloc i els assistents, va ser una nit molt agradable i de germanor. A pesar de la calor, les salutacions i converses transitaven entre les taules sense parar.

El Casal Jaume I d’Elx-ACPV organitza, cada estiu des de fa anys, un sopar a la platja del Pinet d’Elx, obert a tot aquell que vol compartir uns objectius comuns i una vetlada amb sopar i actuació a la vora de la mar.

Aprofitant l’esdeveniment, ja habitual entre les activitats del casal, el col·lectiu s’ha proposat, cada any, convidar una altra associació que vulga comentar el seu projecte als assistents. En esta ocasió, El Camí al País Valencià va ser l’associació convidada. I allà que vam acudir. Abans de sopar, vam explicar què és El Camí, quins en són els objectius i el funcionament. A més de la presentació inicial, vam oferir als assistents que ens preguntaren qualsevol dubte o interès que tingueren durant el sopar, així com la possibilitat d’intercanviar contactes.

A continuació, vam gaudir d’un sopar amb molts assistents, com ja és habitual en esta convocatòria.

Al final del sopar, es va retre homenatge a Agustí Agulló (un altre dels objectius del sopar d’enguany), activista cultural incansable i icona del Casal d’Elx, entre altres associacions, que va faltar fa poc més de dos anys. El seu fill, Àlex Agulló, i la seua muller, Maribel García, van dir unes paraules en record. Per acabar la nit, el casal ens havia preparat l’actuació de Mireia Tortosa i Pau Miquel.

Esperem que el contacte i les bones vibracions entre El Camí i el Casal d’Elx continuen molts anys. I a aquells/es que s’han aproximat a nosaltres a través d’esta trobada, que s’animen acompanyar-nos pels nostres camins. 

Imatges de l'acte






La Vall d'Albaida

Passejada i sopar 

El passat dissabte 15 de juliol vam fer una passejada per Quatretonda. El punt de trobada va ser a les 20:00 hores al poliesportiu de Quatretonda. Vam caminar, tot passant el barranc de la Font Vella, vam fer una volta pel terme per sopar  al bar l'Avinguda a les 21:00 hores. El recorregut era d'una hora i uns 3,5 km.

 Per saber quanta gent som i poder fer les reserves pertinents ací teniu el full d'inscripció de l'activitat.

 Per qualsevol dubte podeu preguntar a Juanjo jprats@kenogard.es o telefonar al mòbil 665803616. 




Imatges de l'activitat












Camp de Morvedre

Sopar de pa-i-porta i xarrada

El passat divendres 14 de juliol a les 9:30 a la casa Sànchez Colello de Benifairó de les Valls vam sopar  i vam xarrar sobre el Camí, 

Després, a partir de les 23:00 hores hi havia música en directe a la casa Guarner pel grup Jazz just Jazz 

Organitza Ajuntament de Benifairó.



Imatge de l'acte


Ressenya
Presentació de l'Associació Cívica el Camí al País Valencià
Des de la regidoria de Cultura de l'ajuntament de Benifairó s'ha presentat l'Associació Cívica el Camí, entitat d'àmbit valencià sense afany de lucre, que té com a objectius la promoció,  la dinamització, senyalització de la ruta cultural el Camí en el seu recorregut pel País Valencià.
L'acte ha tingut el suport entre d'altres de l'alcalde de la localitat, Toni Sanfrancisco i la regidora de Cultura Adela Alba, així com de representants d'altres associacions comarcals a la casa Sànchez Coello. Per la seua banda Ramon Martí, president de el Camí, explicava que "no som un grup excursionista, ja que el projecte vol donar a conèixer la gastronomia, la literatura, natura, patrimoni humà i etnològic de la nostra cultura en els recorreguts culturals per tots els pobles valencians pels que passen aquestes rutes a peu".
La vocació de l'associació exposava Martí en el sopar posterior de pa i porta es la d'un projecte que "va cosint pobles i enllaçant persones de tots les comarques i illes de parla catalana al seu pas per les sendes dissenyades al País Valencià".



La Marina Alta
El divendres 4 d'agost desenvoluparem l'activitat d'estiu a la Marina Alta, concretament a Xàbia. Primer farem una caminada del poble  per la platja, per sopar a la grava del Benissero, cal portar-se la tauleta i les cadires. A les 19;00 ens trobarem a Xàbia per anar cap a la platja i a les 20:00 hores serà el sopar de cabasset. Al següent full d'inscripció us podeu apuntar.





La Plana Alta
El passat divendres 1 de setembre vam fer el sopar i la passejada a Castelló de la Plana.
El punt de trobada va ser a les 19:00 a la platja del Pinar - Planetari. Al parc infantil de fusta junt a les instal·lacions de futbol.
Caminada pel passeig marítim, bany a la mar i sopar de pa-i-porta.
Al sopar hi ha previsió de fer una jornada gastronòmica tradicional de Castelló. Podeu inscriure-vos al següent formulari.


Imatges de l'acte:
El passeig per la platja



Desembocadura del riu sec a la platja del Gau



Amics i amigues al sopar de la Plana Alta


Imatges de la jornada gastronòmica

Ximos

Coca de poma amb nous




Abadejo apanyat

Amb el got de l'aplec dels Ports, aigua de l'Avellà i la cervesa Túria


Esgarraet

Coca de tomata

Amanida de tomata i alficòs
Un bon plat de figues de la Mota

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Caminada per la Marina Alta i homenatge a Paco Muñoz

Caminada pel Baix Maestrat