Cap de setmana pel Maestrat

15/7/23 De Culla a la cova del Bobalar i la carrasca de Culla i 16/7/23 del Molinell a la Torre d'en Besora.


El proper dissabte i diumenge 15 i 16 de juliol de 2023  farem la caminada pel tram del Camí del brancal de la Torre d'en Besora a la comarca de l'Alt Maestrat.

 Dissabte 15 de juliol

Distància i dificultat

El dia 15 caminarem  de Culla al Molinell i la carrasca de Culla. Té una distància 8,24 quilòmetres i una dificultat moderada (pel desnivell acumulat negatiu, però essent un desnivell de baixades suaus, sense cap dificultat). L'etapa té un desnivell acumulat positiu  de 190 metres i un desnivell acumulat negatiu de 440 metres. 

Visitarem

Pel camí passarem per la cova del Bobalar que és una immensa balma, creuarem per frondosos carrascars i antics masos que històricament acumulaven molta de la població dispersa.

En acabar veurem la carrasca de Culla, una de les carrasques més grans de tot el País Valencià.

 Per la nit anirem a Culla i gaudirem de l'encesa de Culla, on més de 5000 ciris il·luminen la població.

La carrasca de Culla


L'encesa de Culla


Diumenge 16 de juliol

Distancia i dificultat

El dia 16 caminarem del Molinell a la Torre d'en Besora. Té una distància 6,62 quilòmetres i una dificultat moderada. L'etapa té un desnivell acumulat positiu  de 74 metres i un desnivell acumulat negatiu de 140 metres. La dificultat augmenta per un tros de 500 metres al riu Molinell que la ruta va per dins del riu i cal anar saltant entre les roques del riu.

Visitarem

A les 7:30  podrem entrar i farem la visita del molí de l'Orde que durarà mitja hora, pel camí gaudirem de les vistes i el bosc de ribera a la vora del riu Molinell, així com els antics molins fariners que es troben a la vora del riu.

 Esmorzarem a la Torre d'en Besora i després farem la visita als Masets, veurem la formatgeria i podrem comprar-ne algun si ens interessa.

El dinar per acabar el cap de setmana serà una paella  al paratge del Rivet, a Benassal.

Paratge del Rivet a Benassal


Us recordem que l'horari de les activitats del cap de setmana començaran el dissabte 15 per la vesprada  a les  18:00 hores i  el diumenge 16 començaran a les 7 de la matinada, i acabarem havent dinat.

Xarxes socials

Us anunciem que ja tenim pàgina de facebook i d'instagram.

http://www.facebook.com/elcamialpaisvalencià 

http://www.instagram.com/elcamipv/

 Seguiu-nos!

Els detalls els podeu trobar a la fitxa de la caminada i us podeu inscriure a la caminada al formulari d'inscripció


Ressenya

Persones vingudes d'arreu del País Valencià ens vam trobar a l'Alt Maestrat per conviure aquest cap de setmana. Vam eixir de Culla, vam seguir per la zona del Bobalar on encara queda de l'època medieval el repartiment per sort. Poc després la immensa Balma anomenada la Cova del Bobalar ens va guarir del sol ardent, en un indret tan volgut pels habitants de Culla. després de resseguir ombribols carrascars vam arribar al Molinell, pedania de Culla. Després vam continuar per la pista asfaltada fins a la monumental Carrasca de Culla. Vam sopar a Culla al bar del Poble i després vam gaudir de l'encesa de Culla on 5000 ciris donaven caliu i dibuixaven diferents formes en places i carrers.

En alçar-nos vam començar a caminar des del Molinell, on els diferents masos dibuixaven els accents en el paisatge, vam arribar al molí de l'Orde on ens van fer una visita guiada des de l'Ajuntament de Culla, el molí estava restaurat i es podien veure perfectament les diferents parts.

Vam continuar pel paisatge feréstec i poc habitat del Maestrat, passant pels diferents molins d'aigua que ens marcaven un moment històric, on gràcies a l'enginy de moles i engranatges, i a un cabdal més abundant era viable tota aquesta xarxa de molins.

Després de gaudir dels diferents molins vam arribar a la Torre d'en Besora, vam esmorzar i vam fer la visita als Masets. A les seues instal·lacions ens van explicar la seua història i com feien els seus productes, formatges, i quallades, ens van passar alguns videos i ens van donar a provar-los. També vam tindre l'ocasió de comprar-ne i veure els animals.

 Vam rematar el cap de setmana en un dinar al Rivet de Benassal.




L'encesa de Culla



















Del Molinell a la Torre d'en Bessora





 








Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sopars a la fresca durant aquest estiu

Caminada per la Marina Alta i homenatge a Paco Muñoz

Nova samarreta el Camí i Estellés