Caminada al Carxe ( El Vinalopó Mitjà i el Carxe)

18/11/23 Les Cases del Senyor -el Pinós ( El Vinalopó Mitjà)  19/11/23 El Pinós - Raspai (El Carxe)


Serra del Carxe i Raspai al fons

18 de novembre

El proper dissabte  18 de novembre de 2023  farem la caminada pel tram del Vinalopó i el Carxe, de les cases del Senyor a Raspai.

Començarem la jornada a les 9:30 al poblet de les Cases del Senyor, el punt de trobada és l'avinguda de Monòver, a la plaça on hi ha la font,   després iniciarem la caminada,  ens aturarem a esmorzar al poblet de les Enzebres. Cap a les 10;30 seguirem fins al Pinósel recorregut són 10 km, té una dificultat fàcil amb 110 metres de desnivell positiu i 107 metres de desnivell negatiu, en arribar dinarem al Pinós al restaurant la casa de la Música. Hi ha dues opcions menú degustació amb plats típics per 20 euros i menú del dia 12 €, podreu triar quan feu el full d'inscripció.

Per la vesprada farem la volta pel Pinós i visita urbana. El sopar és lliure, soparem amb el grup en bar al Pinós en funció de la gent interessada.

19 de novembre

El diumenge farem la caminada del Pinós a Raspai,  a mig  camí als 5 km després d'eixir del Pinós visitarem un tros de la calçada romana i un conjunt de Petroglifs. Esmorzarem pel camí i arribarem a Raspai. El recorregut és de dificultat fàcil amb 13,65 km de distància, amb un desnivell positiu de 238 metres i un desnivell negatiu de 95 metres.

Com hem dit Raspai és un poblet valencianoparlant, a la vora de la serra del Carxe, que depèn del municipi de Iecla a la circumscripció de Múrcia. La seua història és molt curiosa, ja que va ser repoblada per gent del Pinós, per això té aquesta peculiaritat lingüística.

 En arribar a Raspai recuperarem els cotxes i anirem a dinar al bar restaurant Lotherman's del Pinós, menú del dia 16 euros.

Menú del dia dos aperitius més primer plat(possibilitat d'arròs, fassegures...) més un segon plat (carn, peix o opció vegetariana) més una beguda,  les  postres o café.

 Us oferim algunes possibilitats de la zona per poder allotjar-vos: Càmping el Tranquilo. (865775243 ) (info@eltranquilo.es). Hostal « la Cañada» 965477131 (36€ habitació individual i 53€ habitació doble)

Hi ha diverses cases rurals per la zona, podeu contactar amb Anna ( 667355690) i Emi (637719483) que us podran assessorar.


Ací teniu el full d'inscripció per fer apuntar-vos i la fitxa de la caminada, per si voleu saber més detalls.


Xarxes socials Us anunciem que ja tenim pàgina de facebook i d'instagram

https://www.facebook.com/elcamipaisvalencia

http://www.instagram.com/elcamipv/














Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sopars a la fresca durant aquest estiu

Caminada per la Marina Alta i homenatge a Paco Muñoz

Nova samarreta el Camí i Estellés