Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: octubre, 2024

Per molts anys País Valencià

Imatge
 Recordem el 9 d'octubre com el dia del nostre naixement com a poble. Hem de saber qui som i d'on venim, ja que la identitat col·lectiva és allò més preuat per nosaltres, la qual molts voldrien usurpar-nos, en no tenir un estat propi que la defense, som valencians i valencianes. Resseguint el Camí anem coneixent les molletes que formen el pa de fogassa del nostre país. Com canten Carraixet "Des de Vinaròs a Oriola de Morella a Guardamar, som un poble que camina i que ningú podrà parar, tenim un nom molt clar País Valencià"  

Caminada per la Vall d'Albaida i la Costera: de Fontanars a la Font de la Figuera

Imatge
Per la Toscana Valenciana  El proper dissabte 9 de novembre caminarem des de Fontanars dels Alforins fins a la Font de la Figuera. Eixirem del poble de Fontanars cap a les 9 i caminarem per un paisatge brodat de vinyes, aquesta vegada no pujarem fins al tossal de la Bastida on hi ha el poblat iber  on es va trobar el famós guerrer de Moixent i seguirem cap a la Font de la Figuera. Una estora de vinyes cobreix el paisatge de xicotets turons i planes, esmorzarem a mig camí i en arribar a la Font podrem fer una visita abans de dinar al museu, després recuperarem els cotxes i dinarem al restaurant. Després de dinar hi ha pendent fer la visita a l'església, on podrem admirar el retaules de Joan de Joanes i una visita urbana per acabar el dia. A la fitxa de la caminada podreu trobar més detalls i al formulari d'inscripció podreu apuntar-vos.

Ressenya de la III Travessa per la llengua i el país al Baix Segura organitzada per NOS

Imatge
Després d'un cap de setmana molt intens i ple de sensacions i emocions voldria reflectir les vivències gaudides i compartir-les amb vosaltres. NOS Començarem pel principi en explicar que és -NOS!, NOS, vinguda  del pronom feble que representa un nosaltres, som un grup que agermana  més de 26 entitats i sindicats que tenim una base comuna de defensa de la llengua i del país, totes confluïm per frenar els atacs que des de diferents fronts  ens dirigeixen per voler fer-nos desaparèixer, especialment des del govern "valencià", com ara la nova llei lingüística. Les travesses Estan organitzades en quatre columnes que fan recorreguts concrets a cada comarca, tenen el seu inici en punts extrems del País Valencià i les quatre acaben a València. La columna Nord interior s'inicia a la comarca de l'Alt Millars, vam fer la travessa el 25 de maig, vam caminar de Fanzara a  Vallat i Argeleta on vam llegir el manifest i vam fer un dinar de germanor a la carpa del poble, amb músic