Caminada pel Baix Maestrat: Càlig - Cervera
7 de Juny: de Càlig a Cervera
El proper dissabte 7 de juny de 2025 caminarem des de Càlig a Cervera
L'hora de trobada és a les 9:00 a la plaça Major de Càlig. Iniciarem la jornada amb la caminada de Càlig a Cervera, eixirem de la plaça Major de Càlig, eixirem pel camí del cementeri i passarem per l'ermita de la Mare de Déu dels Socors, seguirem pel camí del Pou d'en Martí, i el camí del Canyo. Arribarem al molí de l'oli on el nostre guia i historiador Dani Cervera ens farà l'explicació del molí de l'oli i després també de la visita al poble i el castell. Preu 3 euros la visita completa
El dinar serà de menú al restaurant els Arcs a Cervera, cap a les 14:30, El menú consta d'una amanida i entremès, un plat principal de paella i postres, inclou vi de la casa, pa torrat amb tomata i cafè per un preu de 20 euros.
A la traça de la caminada podeu veure el recorregut i el perfil
Els detalls els podreu trobar a la fitxa de la caminada i també us hi podreu apuntar al full d'inscripció.
Us esperem!
A l'enllaç podreu aprendre la cançó de Cervera
Ressenya de l'activitat
7/6 Càlig- Cervera- Baix Maestrat
El passat 7 de juny ens vam trobar a Càlig un grup al voltant de 20 persones per fer l'etapa, vam eixir de la població de Càlig i vam arribar a l'ermita dels Socors, a part de gaudir de la part arquitectònica de l'ermita, l'indret tenia un atractiu únic, com eren els oms monumentals que li donaven un encant extraordinari, vam seguir per camins de secà entre garroferes i oliveres. Tal vegada un dels elements a remarcar del recorregut era una sénia monumental, lloc on vam esmorzar. Vam seguir fins la font de Sant Vicent, Cervera ja se'ns mostrava com una atalaia, com una fita, durant tot el dia en el nostre cap no parava de sonar la cançó Cervera ja no és Cervera. Vam creuar la rambla i vam arribar al centre d'interpretació del molí de l'Oli, el qual incloia també l'oficina d'informació i turisme. En arribar Dani Cervera de Cervera ens va fer una explicació de la història de l'indret i el seu procés de restauració, ens va passar alguns documentals sobre l'elaboració antiga de l'oli, la plega de les olives i el procés de molta, amb persones del poble que relataven les seues vides.
Després vam passar a la sala de la premsa, on hi havia dues premses gegantines de biga, una antiga i l'altra moderna. Ens va explicar la seua història i el seu funcionament. Mitjançant una maqueta ens va explicar els mecanismes per extreure el màxim d'oli a les olives. Després de gaudir de les explicacions de Dani vam anar a Cervera al restaurant els Arcs per dinar. Després vam gaudir de la gastronomia local al restaurant els Arcs, vam treure les canyetes i vam cantar Cervera ja no és Cervera.
Després de dinar Dani Cervera ens va fer la visita guiada pel poble, vam visitar la llotja de la llana, l'església i el castell, vam conèixer la importància històrica de Cervera especialment durant l'Orde del Temple i de Montesa. Ens va contar sobre la llegenda de la pastoreta i el drac i la trobada anual de dracs. També una vegada a l'any es es posa en funcionament la presa i es fa oli en els procediments antics, i es fan moure les preses.
Imatges de l'activitat
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada