Caminada de Vilallonga a la Font d'en Carròs

Caminada de Vilallonga a la Font d'en Carròs (la Safor)

«La cosa més insòlita d’aquesta caminada era que no estava ni Ramon, ni Tica ni Juan ni Maite. Era pràcticament un grup de desconeguts, però Xavi coneix aquest territori millor que ningú, i ens explicava coses al llarg de la caminada. Per a començar, vam pujar un carrer molt empinat on hi havia una filera de xalets de diferents estils, tots coents i que

foren construïts sense cap sensibilitat respecte a l’entorn. Però vaig oblidar-me d’aquest inconvenient perquè ja anàvem cap amunt, en direcció al cel, o el que passa pel cel ací a la terra, és a dir, la Serra de Gallinera.

Als pocs minuts, ens vam endinsar en el bosc i, durant les pròximes quatre hores, pràcticament no en vam eixir mai. Protegits per l’ombra dels pins, Xavi ens va anar explicant els monuments i muntanyes que passàvem: el Castell de Vilallonga, la Casa del ‘Valencià’, etc. Finalment, vam començar la baixada cap al llogaret de la Forna. És un assentament d’una església i unes poques cases, però està ubicat en un indret totalment insòlit: als peus de l’espectacular Castell de Forna del segle XII, construïda pel cabdill àrab Al-Azraq i conquerit pocs anys després per Jaume I. El castell conserva importants pintures medievals, amb representacions de vaixells, cavallers i animals, tots dibuixats amb prou imaginació pels artistes de l’època.

És un monument magnífic, i tanmateix, vam resistir la temptació per a veure’l, perquè Xavi tenia un altre pla més al·licient encara. Ens vam plantar en el bell mig d’una esplanada davant l’església a esmorzar. El sol ens calfava de la manera més bonica i vam despullar-nos fins als límits de la decència, prenent en compte que era l’hora de la missa de les dotze i el campanar feia tremolar la terra i nosaltres subjectàvem fort els nostres entrepans i menjàvem verdures en salaó preparades per Xavi.»

Dennis


 Ací teniu algunes fotos de la caminada.







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sopars a la fresca durant aquest estiu

Caminada per la Marina Alta i homenatge a Paco Muñoz

Nova samarreta el Camí i Estellés